Землянківська ЗОШ I-III ступенів імені народної артистки України Р.П.Кириченко
Меню сайту
Категорії розділу
Відеоновини [13] Новини [80]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 21
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 9 » 20 лютого - День вшанування Героїв Небесної Сотні
16:33
20 лютого - День вшанування Героїв Небесної Сотні

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче. Хто б міг подумати, що в 21 столітті, після всього, що пережила наша (і не тільки) держава, все повториться знову. Схоже, людство не квапиться вчитись на своїх помилках…
Сьогодні кількість загиблих вже вимірюється тисячами. І кінця, поки що, цьому не видно. Не будемо говорити про те, хто і за що бореться. Ця тема вже достатньо висвітлена в просторах інтернету, в коментарях, у повсякденних розмовах в чергах та автобусах. Давайте в цей день просто віддамо шану тим, хто "положив серце й душу за нашу свободу".
20 лютого 2017 року учні школи, разом з вчителями , вшановували память Героїв Небесної Сотні, вшановували  тих батьків, які ніколи не дочекаються сина; ту дружину, яка ніколи більше не зможе обійняти свого чоловіка; ту дитину, яка вже ніколи не побачить батьківської посмішки. Для глядачів були представлені номери: у виконанні Мишкова Владислава лунала пісня-реквієм "Небесня сотня України ", Анастасії Ковнір "Мальви", дуєту в складі Владислава Мишкова та  Анастасії Ковнір "Над землею тумани", учениця 3 класу Войцешко Наталія та учень 2 класу Крук Сергій представили сценку "Янголи", про добро та мир лунали вірші з вуст учениць 3 класу Толмачової Юлії, Мишкової Валерії та Антонюк Тетяни, памяті Небесної Сотні учні 7 та 6 класів (Крук Максим, Костиренко Ілона, Батура Єлизавета, Череп Евгенія, Ужищенко Ельвіра) декламували вірші.
Все, що ми можемо зараз – зробити так, щоби жертва цих українців не була даремною. А тут уже все залежить від кожного з нас.
20 лютого стало для нас назавжди пам’ятним днем – Днем Героїв Небесної Сотні. Однак цього дня ми не могли не згадати про всіх, хто віддав своє життя впродовж останніх років. І згадувати надалі, завжди, хоча б для того, аби не допустити чогось подібного в майбутньому. Адже ці події багато що прояснили, відкрили багатьом очі, розставили все по своїх місцях. І якщо правильно скористатись цим досвідом, ми справді можемо побудувати незалежну і процвітаючу державу.

В память про них, учениця 3 класу Мишкова Валерія виконала пісню "Хочу жити без війни", а учні 9 класу, як справжні чоловіки, майбутні солдати, патріоти своєї країни пройняли до самого серця всіх присутніх мужньою танцювальною композицією. 

Окрім цього, память Героїв вшановувалась хвилиною мовчання під гімн Майдану "Пливе кача...", на екрані прокручювалися жалобні відеороліки, які перенесли у той жахливий час, а учениці 7 класу створили панораму "Памяті Героїв Небесної Сотні".
Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди залишитесь у наших серцях…

Переглянути фото можна ТУТ.

Категорія: Новини | Переглядів: 331 | Додав: Tanyxastar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Ми в соцмережах
Пошук
Наші відвідувачі
Архів записів
Співає Р.Кириченко
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Новини освіти