Землянківська ЗОШ I-III ступенів імені народної артистки України Р.П.Кириченко
Меню сайту
Категорії розділу
Відеоновини [13] Новини [80]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 21
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Січень » 30 » Акт злуки - зєднаймо руки
00:18
Акт злуки - зєднаймо руки

Акт злуки - з'єднаймо руки!

Під такою назвою в Землянківській школі відбулося свято, приурочене Дню Соборності України.

- "На долю нашого народу випало багато героїчного і водночас трагічного. Здавна земля наша була ласим куснем для сусідів. Історія України - це історія народу, який протягом багатьох століть боровся за свою незалежність та єдність. Ідея єдності нашої держави була однією з найзаповітніших мрій українців.22 січня 1919 року в Києві було урочисто проголошено Універсал соборності,в якому говорилось про те. що однині воєдино об’єднаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, Західна та Східна. Тепер є єдина, незалежна Українська республіка. Слово соборність включає у себе єдність і згуртованість. І от 22 січня ми відзначаємо День Соборності України. Це надзвичайно важлива дата в історії нашої держави..."

 Цією історичною довідкою розпочала святковий захід директор школи Мишкова Т.О.  І вже після перегляду тематичного відео, про затвердження акту Злуки та обговорення тих подій, що відбуваються на Сході України, які залишають не зовсім теплий слід в серцях українців, Гімн України, що зазвучав акапельно (без музичного супроводу) у виконанні учнів школи, дійсно налаштував присутніх на тематичну розмову.

Протягом заходу з вуст учнів лунали уривки з віршів Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ліни Костенко та багатьох сучасних письменників. СОБОРНІСТЬ - ось головне, ключове слово, про яке повинен пам'ятати кожен справжній українець.

Протягом багатьох років у день Соборності, про свою відданість державі, заявляли люди, які 22 січня утворювали  так званий "живий ланцюг". Маленькими ланками цього ланцюга стали і учні нашої школи.

"Ми всі одна сім'я,

Єдина ми родина –

Мільйони різних "я",

А разом – Україна! " - тримаючись за руки вигукували діти, від 1 -го класу до 10-го класу.

І наприкінці, змалювавши образ України, як український віночок, всі класи по черзі мали змогу прикрасити його жовто-блакитними стрічками, на яких символічно зазначали стратегічно важливу, історично-неподільну частину нашої країни.

Категорія: Новини | Переглядів: 283 | Додав: Tanyxastar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Ми в соцмережах
Пошук
Наші відвідувачі
Архів записів
Співає Р.Кириченко
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Новини освіти