Землянківська ЗОШ I-III ступенів імені народної артистки України Р.П.Кириченко
Меню сайту
Категорії розділу
Відеоновини [13] Новини [80]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 21
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 13 » Гра "Петлюрівський вишкіл"
15:42
Гра "Петлюрівський вишкіл"

Перш ніж зануритися у спогади, насамперед хочеться сказати слова вдячності тим людям, які доклали максимум зусиль для того,  аби наша команда із гордістю захищала честь школи, району та світле ім'я Раїси Панасівни.

Величезна допомога у забезпеченні команди всім необхідним туристичним спорядженням була надана Глобинським центром дитячої та юнацької творчості. Методист центру Вікторія Срібна, тримала тісний зв'язок із керівниками команди, надавала методичну допомогу у підготовці необхідних документів, надавала інструкції та консультації у підготовці команди до змагань. Завдяки підтримці директора СФГ "Граніт" Михайла Лопушенка, нашого постійного спонсора та доброго порадника, команда в однострої вразила не лише суддів, а й її учасників. І, звичайно, відчутна підтримка і допомога кожного з трудового колективу школи протягом підготовчого періоду.

І мабуть ця підтримка і віра надихала команду на нові і нові перемоги: десь у певному виді змагань, а інколи і на перемогу над собою.

Дитячо-юнацька військово-патріотична  гра "Петлюрівський вишкіл" складався з семи етапів-конкурсів, в яких змагалися 18 найсильніших команд, що представляли свої навчальні заклади Полтавської області. Серед цих команд були представлені постійні учасники Обласного та Всеукраїнського етапів дитячо-юнацької військово-патріотичної  гри "Сокіл" ("Джура") та дитячо-юнацької військово-патріотичної  гри "Петлюрівський вишкіл". Отож, конкуренція сильна, але бажання бути достойними представниками свого рідного краю, краю, виспіваного  чудодійними піснями нашої Краянки, ще сильніше. Звичайно, не все вдалося. Десь зіграло хвилювання, десь забракло досвіду у подоланні туристичної смуги перешкод, але в окремих видах змагань ми були серед найкращих.

Військовий вишкіл, відмінну стройову підготовку, чіткість виконання стройових прийомів учасники команди продемонстрували у конкурсі "Строю та пісні". Добрі результати прослідковувались і в інтелектуальних конкурсах. В історичному конкурсі члени команди проявляли знання воєнної історії України в часи Другої світової Війни, війни 1917 - 1921 років, війни на Сході України, життя та діяльності Симона Петлюри, вшанування його пам'яті.

Конкурс "Домедична допомога" складався з двох частин: теоретичної частини у тестовій формі з правил надання першої долікарської допомоги та практичного туру у вигляді швидкісного етапу з елементами евакуації "пораненого" із "зони обстрілу". Злагоджена робота наших діток, бойовий настрій, непереборне бажання досягти перемоги, чіткі та виважені дії привели команду у цьому конкурсі до перемоги: почесне II місце - наше.

Найочікуваніший та найбільш хвилюючий момент - вогнева підготовка, зустрів учасників непередбачуваними сюрпризами: дощ, вітер, традиційна осіння негода. Хоч і тремтіли руки і гучно калатало серце, але кулі "лягали" точно в ціль. І як результат - I місце не лише в загальнокомандному, а й і в особистому заліку у Сиротенка Володимира, учня 11 класу: "46 балів" із "50" можливих.

Участь у грі такого рівня - це неоціненний досвід командної роботи, перевірка витримки сили духу та бійцівського характеру. Саме ці риси і були гідно оцінені головними суддями гри. Під час нагородження, саме в адресу нашої команди прозвучало найбільше слів захоплення.

На думку спадають слова: "Досягає успіху не той, хто має можливості, а той, хто має бажання". Тож щиросердечно закликаю всіх вчителів, керівників дитячих колективів,  "запалюйте іскорку" в серцях своїх вихованців, відшуковуйте ті потаємні їх таланти і викликайте в них бажання кожного разу перевершувати свої досягнення.  

 

Категорія: Новини | Переглядів: 309 | Додав: Tanyxastar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Ми в соцмережах
Пошук
Наші відвідувачі
Архів записів
Співає Р.Кириченко
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Новини освіти